Svjetski dan pizze (9. veljače) proslavljen je s učenicima osmog razreda, koji su imali priliku ne samo naučiti o bogatoj povijesti pizze kroz zanimljivo predavanje, već i sudjelovati u praktičnom dijelu radionice gdje su njihove kreativne sposobnosti došle do izražaja. Kao dio edukativnog programa, učenici su bili potaknuti da primijene svoje znanje talijanskog jezika na jedinstven način, imenujući sve sastojke korištene u pripremi pizza.
Ovaj inovativni pristup učenju omogućio je učenicima da prošire svoje jezične vještine i kulinarsku kreativnost. Zadatak je bio izraditi "najkreativniju pizzu", što je rezultiralo impresivnim rasponom originalnih kreacija. Najkreativniji među njima, Tina i Antonio, istaknuli su se svojim izvanrednim doprinosima i bili su pravedno nagrađeni bonom za besplatnu pizzu u pizzeriji Carpathia. Ova nagrada nije samo priznanje njihovoj kreativnosti, već i poticaj svim učenicima da nastave razvijati svoje vještine i interese.
Proslava Svjetskog dana pizze na ovaj način ističe važnost praktičnog učenja i multidisciplinarnog pristupa obrazovanju. Kroz ovu aktivnost, učenici su imali priliku istražiti kulturu i jezik kroz hranu, što je ne samo obogatilo njihovo obrazovno iskustvo, već i pružilo priliku za zajedničko druženje i zabavu.
Čestitamo pobjednicima, Tini i Antoniju, na njihovom postignuću, a svim učenicima zahvaljujemo na sudjelovanju i pokazanom entuzijazmu. Ovakvi događaji čine učenje živopisnim i inspirativnim, potičući učenike da istražuju nove oblasti znanja i razvijaju svoje talente u poticajnom okruženju.